Brussel – 13 maart 2014 – Zetes lanceert eaZySign, een platform voor online authenticatie van digitale documenten. Dat maakt de specialist in People-ID vandaag bekend. eaZySign laat toe om digitale officiële documenten op een rechtsgeldige, veilige en gebruiksvriendelijke manier met de pincode van de identiteitskaart digitaal te handtekenen.  Dit platform past in het “In 1-2-3 met je eID”-initiatief van de overheid om burgers aan te zetten om hun eID te gebruiken en om bedrijven aan te moedigen om eID-toepassingen te ontwikkelen en er alle mogelijkheden van te benutten.

Contractanten die officiële documenten willen ratificeren met een digitale signatuur kunnen voortaan terecht op eaZySign, een nieuw online platform van Zetes. De betrokkenen loggen hierop in met hun eID-kaartlezer verbonden met desktop, laptop, smartphone of tablet. Voor deze twee laatste zal gebruik gemaakt kunnen worden van een specifiek ontworpen app.

Ze bevestigen de verbintenis met de pincode van de identiteitskaart. Zetes werpt zich op als organisator die zowel aan een business partner als een particuliere persoon die de handtekening plaatst, garandeert dat dit proces vlot en op een correcte en wettelijk bindende manier binnen dit platform geschiedt.

Momenteel is het online platform van Zetes compatibel met iOS, Mac, Windows en Android. Met de softwareoplossing anticipeert Zetes op innovatieve wijze op de ingrijpende expansie van het dagdagelijks gebruik van elektronische communicatiemiddelen en de toenemende digitalisering, ook bij het formeel afsluiten van verbintenissen zoals commerciële transacties, koopovereenkomsten of wettelijke registraties. Met eaZySign slaagt Zetes er in om zowel aan de technische uitdagingen als aan de verwachtingen wat betreft gebruiksgemak met succes te voldoen.

Hervé Toussaint, Country Manager van Zetes in België:“Veel dienstverleners - verzekeringsmaatschappijen, banken, energieleveranciers, openbare diensten of vrije beroepen – sluiten op regelmatige basis contracten af met hun klanten uit de privé- of openbare sector. Het kost echter heel wat tijd om een papieren contract door de verschillende partijen ondertekend te krijgen. Dit proces leidt daarnaast ook tot aanzienlijke administratie- (printen, kopiëren, archiveren) en portkosten. eaZySign, onze eenvoudige en veilige oplossing voor het ondertekenen van documenten met behulp van de identiteitskaart – die Zetes trouwens zelf produceert – elimineert deze kosten en zorgt voor een snelle en efficiënte verwerking van het document en de hiermee verbonden transactie.”