Brugge, 22 september 2016 – Artilium en Zetes maken hun samenwerking bekend met de lancering van de KYC (Know Your Customer) toepassing van Artilium in combinatie met eaZyID van Zetes. Deze nieuwe applicatie maakt het telecomoperatoren mogelijk om gebruikers van prepaidkaarten veilig en eenvoudig te registreren conform de nieuwe wet tegen het anonieme gebruik van deze kaarten.

Op 20 juli 2016 keurde de Kamer een wet goed die een einde moet maken aan de anonimiteit van voorafbetaalde telefoonkaarten. Anonieme kaarten zijn erg populair bij mensen met minder goede bedoelingen. Zo wordt onderzoek naar criminele feiten vaak belemmerd doordat men de identiteit van de gebruikers van niet-geregistreerde SIM-kaarten moeilijk of niet kan achterhalen. Een miljoen dergelijke kaarten zijn momenteel in omloop in België en worden onderworpen aan deze nieuwe wet. Gebruikers beschikken over een termijn van 6 maanden om zich te laten registreren bij hun telecomoperator, waarbij het gebruik van de elektronische identiteitskaart uiteraard een cruciale rol kan spelen.

Met het nieuwe concept, dat door Artilium en Zetes werd ontworpen,kunnen mobiele telefonieklanten zonder moeite en op een betrouwbare manier hun huidige prepaidkaart registreren of een nieuwe simkaart aanvragen in een winkel of online. In de winkel scant de verkoper de barcode op de identiteitskaart of registreert hij de gegevens in de Artilium KYC oplossing. De online toepassing leest de identiteitskaart met behulp van een eID kaartlezer. De gebruiker ontvangt vervolgens een wachtwoord via email om in te loggen op de KYC website.

De Zetes eaZyID-oplossing werd binnen KYC geïntegreerd, zodat men op uniforme en veilige manier snel en correct eID-gebruikers kan identificeren of authenticeren na ingave van de PIN-code. Op die manier wordt het moeilijk zoniet onmogelijk om op anonieme wijze voorafbetaalde kaarten te verkrijgen en gebruiken.

De toepassing wordt ondersteund op Android and iOS (smartphone & tablet) net zoals op alle populaire browsers op Windows en Mac.

Artilium KYC biedt een gebruiksvriendelijke oplossing aan voor het registreren van klanten. De applicatie beperkt zich echter niet enkel tot registratie van mobiele prepaidkaarten maar kan daarnaast efficiënt ingezet worden bij elke toepassing waarbij identificatie en authenticatie via een eID nodig is, bijvoorbeeld bij Wifi hotspot registratie.

Kristof Van de Putte van Artilium licht toe: “We zijn erg enthousiast over deze uitbreiding van onze telecommunicatiediensten en toepassingen. Door de toevoeging van de KYC applicatie aan ons portfolio kunnen wij onze klanten een optimale begeleiding en ondersteuning aanbieden bij het identificeren van mobiele telefonieklanten op een betaalbare en veilige manier.”

Philippe Willems, Business Unit Manager People ID Solutions van Zetes licht toe : « De elektronische identiteitskaart is de beste manier om een gebruiker met zekerheid te identificëren. De eaZyID-toepassing verhoogt enerzijds de administratieve efficiëntie door de juiste klantgegevens meteen van de eID-chip uit te lezen, anderzijds biedt ze de operatoren de zekerheid dat hun operaties in lijn zijn met de nieuwe regelgeving aangaande voorafbetaalde telefoonkaarten. Het spreekt voor zich dat deze tool eveneens van groot nut zal zijn binnen tal van andere sectoren.»

Artilium
Artilium NV +32 (0)50230300
Bart Weijermars - Chief Executive Officer

Zetes
Marketing & Communications Manager
Sarah Dheedene
T +32 2 728 37 48
E sarah.dheedene@zetes.com

Afbeeldingen
zetes.com/press/

Over Artilium artilium.com
Artilium is een bewezen leider in de ontwikkeling van next-generation communicatietechnologieën. Artilium’s strategie is gericht op het ondersteunen van haar klanten voor een succesvolle groei van hun bedrijf met flexibele, kosteffectieve en innovatieve oplossingen.

Deze innovatiegerichte strategie maakt het telecomoperators mogelijk om het hoofd te bieden aan enorme uitdagingen over de hele wereld. Wij combineren next-generation technologieën met traditionele telecom omgevingen om spannende nieuwe commerciële mogelijkheden te creëren voor onze klanten. Dit zorgt ervoor dat onze klanten in staat zijn om gelijke tred te houden met een snel evoluerende markt en tegelijkertijd hun bedrijf kunnen verder uitbouwen.

ARTA® is de realtime Authenticatie, Autorisatie en Accounting (AAA) software dat een hele reeks van nieuwe functionaliteiten aan telecomoperators en virtual operators brengt. Dankzij de ARTA® hoogwaardige-diensten portfolio, zoals AAA van spraak-, tekst- en datadiensten, VoIP, 3G en 4G standardisatie, mobiele betalingen en locatiegebaseerde diensten, zijn onze partners meer dan voorbereid om tegemoet te komen aan toekomstige behoeften van klanten.

Vandaag vertrouwen meerdere gerenommeerde nationale en internationale telecommunicatiebedrijven op Artilium op de dagelijkse levering van spraak-, tekst-, en datadiensten voor ongeveer 1,5 miljoen eindgebruikers.

Artilium’s “Pay-As-You-Grow” model stelt ons in staat om onze oplossingen aan te passen aan de specifieke wensen van onze klanten. Als allernieuwste innovatie biedt Artilium haar productportfolio aan via de Cloud als een PAAS (Platform As A Service), wat Arta’s schaalbaarheid, flexibiliteit en bewezen stabiliteit aantoont.

Artilium PLC is een beursgenoteerd softwarebedrijf op de London Stock Exchange (LSE/AIM: ARTA).

Over Zetes
Zetes is een internationale onderneming gespecialiseerd in identificatie- en mobiele oplossingen. Met behulp van de nieuwste technologieën helpt Zetes zijn klanten om de snelheid en kwaliteit van de processen en de betrouwbaarheid van de gegevens te verbeteren, zodat ze een voorsprong hebben binnen hun sector. Zetes is dus zowel pionier als marktleider.

De Zetes Groep is gevestigd in Brussel en heeft meer dan 1100 werknemers in 21 landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In 2015 bedroeg de omzet 258,2 miljoen euro. Meer informatie: www.zetes.com

Over Zetes’ overheidsoplossingen
De People ID afdeling van Zetes levert beveiligde oplossingen, waarmee een overheid zijn bevolking op een accurate manier kan registreren. Dankzij deze beveiligde oplossingen kunnen overheden tegemoet komen aan de strengste internationale eisen voor het uitgeven van documenten en het organiseren van democratische verkiezingen. Zetes heeft meer dan 10 jaar ervaring in het implementeren van gevoelige projecten voor overheden en supranationale organisaties. Zetes’ overheidsoplossingen worden gekenmerkt door hun betrouwbaarheid in combinatie met flexibiliteit en praktische uitvoerbaarheid. Hierdoor kunnen burgers op een veilige manier hun identiteit bewijzen en gebruik maken van hun democratische rechten.